Recepten

Ruby chocolademousse

  • 500 gram ruby chocolade
  • 500 ml slagroom
  • 220 gram eiwit

Bereidingswijze:

Smelt de ruby chocolade au bain-marie. Sla intussen de slagroom lobbig. Spatel de gesmolten chocolade door de slagroom. Klop de eiwitten stijf. Meng het eiwit voorzichtig door het chocoladeroom mengsel. Laat opstijven in de koeling. 

Ruby hangop

  • 1 pak volle yoghurt
  • kom
  • zeef
  • natte theedoek
  • keukenfolie
  • eventueel 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 gram ruby chocolade

Let op! Zorg dat je zeef de bodem van de kom niet raakt als deze er in hangt.

Bereidingswijze: 

Maak je theedoek nat en wring hem uit. Plaats de theedoek in de zeef en giet hierin de yoghurt. Dek af met keukenfolie en zet de kom in de koelkast. Laat het zo’n 8-12 uur staan. Schep de hangop uit de zeef en doe het in een kom. Voeg 2 zakjes vanillesuiker toe aan de hangop. Smelt de ruby chocolade en meng met de hangop. 

Garnering

  • Rood fruit
  • Atsina cress
  • Merengue
  • Ruby chocoladesaus (ruby chocolade smelten, mengen met bosbessensap tot de gewenste dikte
  • Gehakte ruby chocolade

Maak het bordje mooi op met canellen van chocoladmousse en de hangop. Garneer met het fruit, merengue, cress, chocoladesaus en chocolade snippers

Veel kookplezier en eet smakelijk!

4 eitjes

Gepocheerd ei:

Breng in een lage pan ca. 6 cm water tegen de kook aan. Voeg de azijn toe. Zet het vuur laag, vlak voordat het water kookt. Maak met een lepel een draaikolk. Breek 1 ei in het midden daarvan en laat ca. 3 min. pocheren. Schep uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken. Pocheer zo ook de rest van de eieren. 

Voor de zalmtartaar:

  • 400 gram verse zalm (of gerookte) ½ theelepel dille
  • fijngehakt ½ el kappertjes
  • fijngehakt ½ el cornichons
  • fijngehakt ½ rode ui
  • fijngesnipperd Mayonaise (naar wens)

Snijd de zalm in kleine blokjes. Voeg alle ingredienten samen en breng op smaak met peper en zout. 

Maak een sausje van mayonaise, paar druppels sesamolie en een mespuntje wasabi.  Maak het bordje op met de zalmtartaar, gepocheerd ei en wasabimayonaise en garneer af met een beetje frisee sla en radijs. Serveer dit gerecht met toast of stokbrood. 

Eet smakelijk!

  • +/- 15 pijpjes cannelloni
  • 500 gram gehakt half om half
  • 750 gram spinazie a la crème
  • 1 teentje knoflook

Voor de saus:

  • 2 blikjes gepelde tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 500 gram champignons
  • 1 ui, gesnipperd
  • Ketjap manis
  • Basilicum
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook

Geraspte kaas 

Verwarm de oven op 190 graden. 

Rul het gehakt in een beetje boter. Voeg de knoflook en spinazie toe en breng op smaak met peper en zout. Vul de cannelloni pijpjes met het gehakt. 

Bak voor het gehakt alle groenten aan, voeg de kruiden toe en de tomatenpuree toe. Laat even sudderen en voeg de gepelde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout. 

Leg de pijpjes in een ingevette ovenschaal. Verdeel de saus over de pijpjes. Zet in de oven voor 20-25 min. Haal de schaal uit de oven en verdeel de geraspte kaas erover. Zet even terug in de oven totdat de kaas gesmolten is. 

Buon appetito!

Ingrediënten (4 pers)

  • 4 sjalotjes
  • ½ Pompoen naar keuze (de rest vd pompoen kun je ook gebruiken voor een lekkere soep)
  • 8 trostomaatjes
  • 600 gram Gemengde paddestoelen (bijv: Champignons, kastanje champignons, oesterzwammen
  • Couscous
  • Olijfolie
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • Paprikapoeder
  • Cepes poeder (optioneel)
  • Peper en zout
  • Zachte geitenkaas
  • Pijnboompitjes
  • Rucola

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking met een een beetje zout.  Snijd de pompoen door de helft en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in grove stukken.  Snijd de sjalotjes en de paddestoelen ook in grove stukken. Meng de pompoen, tomaatjes, sjalotjes en paddestoelen in de ovenschaal met olijfolie, peper, zout, 1 mespunt paprikapoeder en knoflook. Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 15-20 min tot de pompoen zacht is geworden.

Wok ondertussen de couscous op hoog vuur in een beetje olijfolie voor ongeveer 4 minuutjes. Voeg 1 mespuntje paprikapoeder, beetje zout en eventueel een theelepeltje cepes toe. 

Verdeel de couscous over de borden en verdeel hierover de groenten, geitenkaas, pijnboompitjes en rucola.

Tip: voeg nog wat uitgebakken spekjes toe aan dit gerecht! 

Eet smakelijk!